Makovec s citrónem

with Žádné komentáře

Makovec ať už ho připravíte do dortové formy nebo bábovky je tradiční pochoutka. Nechala jsem se inspirovat Orientem  a Jamie Oliverem a připravila citrónově laděný, voňavý a krásně vláčný! Chuť je výrazná, maková, oříšková a především lahodně citrónová.  Vyzkoušejte!

makovec_2

Citrónový makovec

120 g změklého másla
120 g pískového cukru + 1 lžíce do bílků
4 vejce
kůra a šťáva ze 2 citrónů
60 g hladké mouky a lžička prášku do pečiva
120 g mletých vlašských ořechů
2 lžíce mléka
75 g mletého máku

Rozehřejte troubu na 180 ° C a vymažte si formu na koláč nebo na bábovku. Změklé máslo našlehejte s cukrem. Oddělte bílky do jiné misky a žloutky a  postupně přidávejte do máslové směsi s citrónovou šťávou a kůrou. Lehce přimíchejte  mouku, ořechy a mléko. Bílky vyšlehejte s lžící cukru do tuha a vařečkou lehce vmíchejte do směsi. Pečte asi 40 -45 minut. podávejte s kysanou smetanou nebo jogurtem.

Dobrou chuť!