Vločkové sušenky s čokoládou bez mouky

with Žádné komentáře

Také nevidíte rádi, když děti ( a nejen ony) mlsají sušenky, oplatky a jiné sladkosti z obchodu?

Nejde asi úplně o to, že by jejich ingredience nebyly v pořádku, ale spíše je to o tom, jak dlouho v sušenkách jsou a jakou trvanlivost mají. Není nadto, když si sušenky upečete doma. Tam je záruka, že nevydrží déle než dva dny.

A pokud jste si do svých zásob nakoupili ovesné vločky s nadšením, že si každý den k snídani budete dělat ovesnou kaši, tak je jasné, že se vám po určitě době stereotypu jednoduše přejí. Vločky tedy  můžete zpracovat do křupavých sušenek, které jsou bez mouky. Pokud se obáváte, že ingredience sušenek při pečení nevydrží pospolu, klidně přidejte lžíci nebo dvě hladké mouky. Budete klidnější. Pro odvážné je zde verze bez mouky.

Vločky můžete použít instantní, pak určitě nemusíte mouku přidávat. Běžné vločky, ty vám pak zajistit odpovídající křupavost při nakousnutí.

Vločkové sušenky s čokoládou bez mouky

Ingredience:

150 g ovesných vloček
1 velký banán
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce pasty tahini anebo mandlové pasty
(můžete nahradit i burákovým máslem, poté ale vynechejte med)
1 lžíce medu ( může být i hustší)
45 g čokolády na kousky

Postup:

Předehřejte si troubu na 180°C. Nejdříve rozmačkejte v míse banán. Poté přidejte pastu tahinni nebo jinou variantu pasty, vanilkový extrakt a smíchejte. Nakonec vsypejte vločky a přidejte čokoládu a vše zpracujte do směsi. Vyložte si plech papírem na pečení. Nyní lžící na zmrzlinu anebo obyčejnou menší lžící vykrajujte ze směsi bocháky, které pokládáte trochu od sebe na plech. Pečte ve vyhřáté troubě 10 – 12 minut dokud nebudou do zlatova.