Fotografování jídla a stylizace je občas velmi náročná práce. A tak stojíme střídavě s Petrem za stativem a snažíme se o ten nejlepší snímek. Fotografování z cest je záležitostí však mnohem příjemnější a rádi se s vámi podělíme o naše fotky. Petr je můj muž, jen tak na vysvětlenou. Doufáme, že se budou líbit!
Našli jsme 320 příspěvků v rubrice Galerie na Taste Journey.
Jump to A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, V, W, Z
A
- Absolutní hit sezóny. Dýňový džem se skořicí je dokonalou konspirací chutí.
- Ačokča – exotický název pro okurku, kterou můžete pěstovat na vaší zahrádce
- Alčin koláč
- Americká inspirace. Dýňové máslo
- Angličané jako největší konzumenti fazolí na světě
- Anglická sekaná
- Anglická snídaně – v britských hospodách podávají i k večeři
- Anglické šampaňské včera, dnes a zítra a Winston Churchill
- Angreštový koláč s bezinkovým sirupem – ideální letní dezert
- Antverpské zastavení
- Artyčok je středomořský bodlák. Neotřelá zelenina v letním koláči
- Avokádové chlebíčky. Rychlé, zdravé a delikátní
B
- Baci di dama – dámské pusinky. Italské vánoční ořechové cukroví
- Báječné kuličky z pizzového těsta plněné mozzarellou
- Banánová zmrzlina za deset minut a bez cukru!
- Banánový chlebíček slaví v Americe svůj svátek!
- Banány a karamel – ideální kombinace pro crème brûlée
- Barevná duha na talíři. Jednoduchý a delikátní rajčatový koláč
- Beef bourguignon – dušené hovězí na víně patří k tomu nejlepšímu z francouzské kuchyně
- Belga Queen – královna Gentu
- Belgické koule z Gentu
- Bellini – nejlepší koktejl ze šampaňského na světě
- Benátské sardinky na kyselo
- Bez kalorií, cukru, tuku i lepku. Rostlinné těstoviny jako dieta
- Bezinková nevěsta. Dort s bezinkami boří královské tradice
- Bezinkový sirup z bobulí s rumem K posílení imunity i k pochutnání.
- Bezinkový sirup zažívá comeback – unikátní aroma i chuť
- Bleskový rybízový koláč. Recept od maminky.
- Boršč z Ukrajiny. Karmínová barva a silný vývar
- Brigadeiros – ani bonbón ani pralinka
- Británie pod nadvládou Indů? Jen v gastronomii! Recept na moderní indické kari
- Britové v lednu volí kari
- Britské koláčky mince pie s brusinkovou náplní s vůní pomerančů
- Britské vánoce, pečená krůta, zapálený puding a jiné odlišnosti
- Britské vánoční koláčky mince pie
- Britskou kuchyni milujete … anebo ne? Seznamte se s ní!
- Britský Halloween a Pavoučí muffiny
- Britský mazanec – hot cross buns neboli bochánky s křížem
- Brno je tikající gastro bomba, důkazem je Elsner bistro
- Broskvový hedvábný koláč s levandulí
- Brusel to je pivo, hranolky, čokoláda a senzační chutě, ale i nepoživatelná ryba pro turisty
- Bublající šampaňské želé a želé s ovocem
- Bublanina s třešněmi – tradiční recept na letní ovocný koláč
- Budoucnost fast foodu? Jezte krásně a zdravě. Britské Itsu ukazuje směr.
- Burgrárna v L.A., která zůstala zakletá v padesátých letech a retro tady není retrem, ale skutečností
- Bylinka, která zastínila slunce – medvědí česnek s humorem a štrúdlem
- Bylinková super zdravá zelená polévka. Bylinky však nevařte, jen rozmixujte.
- Bylinky na mém stole na Televizi Seznam
C
- Čaj je jenom z čaje, tvrdí herec Benedict Cumberbatch. Britové milují čaj, scones a devonské krávy
- Čekanka čeká až si ji zamilujete. Zkuste salát s hruškou, sýrovým dresinkem a ořechy
- Čerstvé fíky – exotická lahůdka ze středomoří
- Červená řepa zapečená s kokosovým mlékem a pistáciemi. Neotřele chutná kombinace
- Červená řepa, feta sýr a čerstvý fenykl. Ideální souznění v zimním slaném koláči
- Červený rybíz v koláči se sněhovou náplní s mandlemi a skořicí
- Česko Slovenský ples gastronomicky pod taktovkou Francouzské restaurace Obecního domu.
- Český chřest na bramborovém rösti. Bílá královská zelenina začíná sezónu.
- Český chřest s výjimečnými chutěmi. Nejluxusnější jarní zelenina právě dozrává.
- Chelsea Market v New Yorku – tržnice a ráj pro gurmány!
- Chilli con carne – Mexická klasika pro divnou dobu
- Chilli džem? Vynikající v salátu s cuketou, cizrnou, bulgurem a paprikami
- Chleba podle britského ministerského předsedy
- Chorízo klobásky s kadeřávkem a bramborem
- Chřest italsky i orientálně
- Chřest v nejlepší formě. Bílý s kerblíkovým dipem, zelený s mátou a mandlemi
- Chvála jablečnému štrúdlu, aneb vídeňská klasika s mnoha variacemi
- Citrónové spaghetti s pěti bylinkami. Bylinková sezóna právě začala
- Citrónový olivový olej – jemné a delikátní podle Carluccia
- Clafoutis – koláč z Francie konkurující naší bublanině
- Co s přezrálými banány? Upečte si banánový chlebíček!
- Co v divné době vařím já?
- Čokoláda a bazalka. Neobvyklá kombinace v brownies
- Čokoládové Velikonoce v Británii
- Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Dekadentní pochoutka
- Crumble – vynikající anglický dezert. Bez mouky a s růžovou rychlenou rebarborou
- Cuketový chlebíček s citrónovým tymiánem. Vláčná pochoutka s bylinkovým nádechem
- Cukroví, které psalo anglické dějiny. Vánoční koláčky mince pie, prokleté a milované.
D
- Dánské perníčky lákají svoji kořeněnou chutí, stejně jako severské detektivky svými drsnými příběhy
- Dát si koně ve Veroně… a nejen to.
- Delikátní dort ze špaldové mouky s jahodami a bazalkovou mátou.
- Den palačinek bez výčitek. Čokoládové anebo s banánem a karamelovou polevou?
- Dokonalé propojení chutí a umění thajské kuchyně. Vyzkoušejte nejznámější polévku Tom Yam
- Dolce vita. Tiramisu z Říma bez smetany i likéru
- Dýňová polévka s houbami
E
- Eso mezi bary v New Yorku – Lobby bar v ACE hotelu
- Exotické houby v polévce se špaldou. I vegetariáni mají své dny.
- Exotický salát z mořských plodů. Osvěžující, dietní a vysoce nutriční
F
- Fazole, bůček a chorízo. Chutné podzimní zahřátí v jednom hrnci
- Fíkový koláč s gorgonzolou. Překvapivé souznění chutí
- Fish and Chips konečně v Praze
- Francie a quishe. Tento slaný koláč je typicky francouzský pokrm.
- Francie není jen šampaňské, ale také meruňky a mandle v rustikálním koláči
G
H
- Harlekýnová dýně je jednou z roztomilých zimních odrůd. Zapečte ji s citrónově parmazánovou krustou
- Hlíva ústřičná jako zázrak přírodní medicíny. Dršťková polévka i omeleta se špenátem pro vegetariány
- Hravé letní nanukování
- Hříšně čokoládový nepečený dort s jahodami
- Hrušky a ořechy – koláč pro labužníky
- Hrušky jako okurky
- Hrušky se svůdnou chutí. Podzimní koláč ze špaldové mouky s meruňkami
- Hummus se zapečenou červenou řepou se sýrem feta a čerstvou mátou překoná vaše očekávání
- Humr jako luxusní a atraktivní pochoutka. Humří ocásky na rajčatech a špagetách
I
- I klasická pochoutka může překvapit. Rizoto s medvědím česnekem a chřestem.
- Indická pikantní dýňová polévka s kurkumou a zázvorem. Voňavá dietní a zahřívací záležitost.
- Indická polévka na zlepšení nálady
- Indické rybí kari s krevetami a sladkými bramborami. Dietní a žhavá pochoutka.
- Inspirace z Anglie? Bůček voňavě, bez námahy a s asijskou noblesou
- Inspirujte se tvarohovým dortem s broskvemi. Žlutá je barva Velikonoc.
- Irsko to je whiskey a cider. Tentokrát i s Johnem Quinnem
- Italská kuchyně boří zavedené hranice. Cheesecake s rajčaty
- Italské spiedini – jemně pikantní kuřecí špízy na grilu
J
- Jablka a ostružiny za mřížemi. Dokonalá kombinace v mřížkovém koláči
- Jablka a slaný karamel. Tarte Tatin je francouzský koláč postavený na hlavu
- Jahodový cheesecake s bílou čokoládou
- Jahody a bezinky. Dokonalé letní naladění
- Jak chutná Řím? Absolutní klasikou jsou all’amatriciana
- Jak pečou Angličanky štrúdl? Jednoduše, moderně a méně tučně
- Jak přežít fotbalový šampionát? S brazilskými pochoutkami.
- Jak sladce chutná Řím? Ricottový koláč s kousky čokolády je jednoduché potěšení
- Japonské mořské řasy jako zásobárna zdravých látek i delikátní pochoutka
- Jarní start. Rustikální koláč s medvědím česnekem
- Jemná a tajemná zmrzlina z matcha čaje. Rafinovaná chuť Japonska
- Jezte chytře, jezte zdravě! Zblázněte se do pohankových, špaldových a ovesných vloček
- Jezte jako v barech v Benátkách. Kořeněné masové kuličky s rajskou omáčkou.
K
- K jaru patří jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží
- Kadeřávek patří k těstovinám! Tagliatelle s pikantním vepřovým ragú a parmazánem
- Kadeřávek, jablka a pohanka. Podzimní super zdravý salát s oříškovou chutí
- Kámasútra na talíři
- Karamelová jablka a švestkoví čerti. Příprava na Mikuláše
- Kari není nikdy dost! Zvláště s lilkem, koriandrem a thajskou bazalkou
- Kari prohřeje a uklidní tělo i duši. Baklažán na kari s cizrnou
- Když slivovice řetízkuje a švestkový koláč božsky chutná
- Ke Kouzelným bylinkám
- Kimči. Korejská národní vášeň i zdravá pikantní pochoutka
- Koláč bez formy – galette s borůvkami a tymiánem
- Koláč s ricottou a červeným rybízem, vláčný tvarohový koláč
- Kouzlení v hrnku neboli Mug cakes
- Křehké jablkové kouzlení ve francouzském stylu
- Krevetkový burger v Královské hlavě a jak to vlastně je s britskými jmény hospod
- Krevety v sarongu. Unikátní kombinace krevet a rýžových nudlí
- Křupavá bramborová lahůdka s tymiánem.
- Květákové proměny
- Kynutý borůvkový koláč s drobenkou je národním pokladem.
L
- Lebkuchen – tradiční zasněžené kořeněné perníčky
- Legendární třešňový koláč ze seriálu Twin Peaks
- Lemon curd. Anglický citrónový krém
- Letní hrášek – sladká závislost
- Lilek je sexy. Zkuste zapečený s piniovými ořechy a medvědím česnekem
- Lilkový předkrm lahodných chutí s cuketou a rajčaty – to je sicilská Caponata!
- Liška jako houbařský evergreen ve smetanové polévce
- Lososový quiche aneb jak změnit stereotyp v podávání lososa
- Loučení se zimní rebarborou, ať žije nová – letní!
M
- Maďarský guláš místo novoročních diet. Osvědčená klasika pro zimní zahřátí
- Madlenky. Francouzsky šarmantní baculaté koláčky
- Makovec s citrónem
- Malí rošťáci. Linecké cukroví ze špaldové mouky plněné rumovými povidly
- Marmeláda ze sevillských pomerančů
- Marocká jehněčí tajine
- Masakr ve sněhové bouři
- Máslová dýně, červený pepř a granátové jablko – ideální souznění v polévce
- Massaman kari – jemné a elegantní thajské kari s perským vlivem
- Matcha čaj – zářivě zelený prášek i do chlebíčku s čokoládou
- Medjool – Ferrari mezi datlemi. Delikátní čerstvé datle patří k Vánocům i do cukroví.
- Medvědí česnek konečně na scéně, tentokrát v italské kuchyni
- Medvědí síla v plněných knedlících. Sezóna divokého česneku právě začíná
- Měl jsem být Italem!
- Meruňkové knedlíky válcují ty rakouské, jsou českou specialitou
- Meruňkový kynutý koláč s mandlovou drobenkou
- Meruňky – zlatý poklad již po staletí
- Milánské zastavení
- Minestrone – nejlepší polévka na světě, tvrdí Italové
- Mixované nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny. Opravdově chutné smoothies
- Mixované nápoje. Zdravé a opravdově chutné smoothie
- Moderní trendy zpracování řepy. Červená na džem a žlutá na kyselo
- Moje toulání. Stará pošta v Bělé pod Bezdězem anebo jak zažehnout jiskru bez křesadla
- Mramorová bábovka
- Mráz a zimní beznaděj zboříte horkou zelňačkou. Prověřeno!
- Mražený jogurtový dort s ovocem k letní pohodě. Osvěžte se!
- Mrkvový dort a beránek v krémovém kožichu
- Mrkvový dort s dýní a ořechy je králem pohoštění Halloweenu
- Myslete na zimu, sirup z bobulí černého bezu vás posílí a ochrání
N
- „Nepořádek“ na soukromé chlapecké prestižní škole v Británii má sladkou příchuť. Eton Mess.
- Na Vánoce si dopřejte hříšně kakaové dortíčky a brusinkové čtverečky s pistáciemi
- Nakládačka na lepší časy! Květák, zázvor a červený pepř pikantně
- Nastal čas citrusových marmelád. Příjemně hořké i drsné chutě.
- Nebesky nadýchaný lilkový dip
- Nejlepší PHO na Montparnasse
- Nejlepší Phở v Anglii
- Nejstarší anglická hospoda. Šílená husa a Cromwellův kůň u výčepu
- Nepečný avokádový dort s limetkou. Senzační jarní pochoutka
- Netradiční kečup z červené řepy. Zdravě s hranolky ze sladkých brambor
- Nevíte, co s jablky? Dejte je do makového koláče, krásně ho zvláční!
- Ničivá bouře Sandy v New Yorku
- Nové super zdravé saláty. Tentokrát s hráškem i hráškovými lístky a avokádem
- Nové trendy v pečení bůčku – pomalu a pozvolně
O
- Oběti striktních veganů… aneb není vegan jako vegan. Nebo je to jinak?
- Obložené chleby na silvestrovský stůl. Nové trendy severské kuchyně
- Ochucené bylinkové octy. Inspirujte se pro netradiční vánoční dárky
- Ohromně výživný kadeřávek s lahodnou chutí překonává všechny rekordy
- Okořeňte to květinou!
- Omamná vůně bezinek, připravte z nich delikátní sirup a džem
- Omluva Georgi Orwellovi po 70 letech za „nevhodný“ recept na pomerančový džem
- Oráčův oběd v Glynde
- Orientální falafel. Zdravý a chutný předkrm z cizrny
- Ostružiny a jablka, neodolatelná kombinace pro podzimní páj
P
- Pannettone – italská vánoční La Dolce Vita
- Pastináková polévka
- Pavarotti ze Svatého Mořice, kouření v baru a EET po Švýcarsku
- Pavlova s rebarborou a jahodami je primabalerínou mezi dorty
- Pecan pie – americký ořechový koláč, lahodná chuť, které neuniknete ani o Vánocích
- Pečené kuře na hroznovém víně s kváskovým chlebem z Kalifornie
- Pečený květák jako nový trend. S parmazánem i orientálně se šafránem a cizrnou
- PEGU CLUB – to jsou nejprestižnější koktejly v New Yorku
- Peperonata – pečená paprika s ricottovými chlebíčky crostoni
- Pesto z medvědího česneku a mladých kopřiv
- PF 2019
- Pho polévka. Může něco tak uspokojujícího a návykového být legální? Připravte si ji sami.
- Pikantní pepřový pečený bůček s karamelem z tmavého octa
- Pikantní špagety s kadeřávkem a parmazánem
- Pizza bez mouky? Překvapivě dobrá z květáku!
- Plastové brčko nepřítel lidstva a letní Gin and Tonic
- Podzim a Halloween 2013
- Polévka pho se zeleným chřestem a salátovými cibulkami. Dietní, lehce pikantní letní záležitost
- Polévka se šunkou, čočkou a kadeřávkem
- Polévka z pečených paprik a sladkých brambor s jogurtem a pistáciemi. Servírujte zatepla i zastudena
- Pomalu pečené trhané vepřové. Ochutnejte je v burgeru s pikantní omáčkou
- Pórková polévka se smetanou zdobená jablečnou mátou
- Portugalská viagra se jmenuje piri-piri
- Portýři přichází – Nové druhy piv Guinness
- Poslední doteky léta – mozzarella s pečenou cuketou a cherry rajčátky.
- Poslední doteky léta. Švestkový a fíkový džem
- Potočnice lékařská je originální superpotravina. Na sendvič, do polévky či ke steaku
- Poučme se od Italů, s rajčaty to umí nejlépe. Zachovejte aroma v marinovaných rajčatech se skořicí a rozmarýnem
- Příchod Velikonoc v Británii ohlašuje Den palačinek. Zkuste je se špaldovou moukou
- Proč Angličanky milují bábovky? Mohou na nich snadno ukázat, jak umějí péct
- Proč je losos uzený a proč je díra v bagelu plná záhad?
- Puttanesca. Mafiánské spaghetti pro celou rodinu
- Půvabný název a pikantní chuť – to je piccalilli. Britská nakládaná zelenina s kurkumou a hořčicí
Q
R
- Rebarbora a mandle, neobvyklé spojení sladkého a zdravě kyselého
- Rebarbora dvou barev. Z červených částí koláč, ze zelených skvělý sorbet
- Řecké vábení. Cherry rajčata s kozím sýrem, tymiánem a medem.
- Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v letní polévce.
- Řepa zapečená na sladkokyselo
- Roland Garros 2013
- Ropucha v díře je skvělé anglické jídlo s duchařským nádechem
- Rozpalte gril. Steak na uhlí s mrkvičkami, omáčkou chimichurri a bylinkami
- Rubínově zářivá polévka z červené řepy
- Ryba se zeleninou v lahodném sosu (Moqueca de peixe)
- Rybízová limonáda – blahodárné účinky i skvělá chuť!
- Rybízová pochoutka s rumem, skořicí a vanilkou
- Rybízový koláč s mandlemi – rybíz v luxusním obalu
- Rýžový nákyp s meruňkami. Stálice, která nezklame
S
- Salát z fenyklu, s pomeranči a bylinkami. K jarnímu probuzení i na zlepšení nálady
- Saltmarsh – nejen skvělá kuchyně u Seven Sisters
- Segedínský guláš – dokonalý lék na šedé a mrazivé dny
- Sia – unikátní koncept asijské fusion v Praze. Blížíme se k Londýnu i New Yorku
- Silvestrovské bylinkové orgie. Čekání na půlnoc s melounem, ananasem a rozmarýnem
- Silvestrovské dezerty pro dámy i gentlemany
- Skvostný kuřecí vývar se zázvorem asijského střihu. Tajemství je v surovinách i postupu
- Sluneční dort s mangem a marakujou vám rozzáří velikonoční svátky
- Spaghetti a lla gricia, aneb když pepř je jednou z chuťových hvězd
- Spaghetti s pečenými cherry rajčátky a chilli
- Spoom – noblesní sorbet
- Super zdravý zeleninový hrnec s chilli na zahnání únavy a povzbuzení organismu
- Sušíme bez chemie. Neotřelý podzimní dezert z částečně sušeného ovoce i voňavý crumble
- Sváteční sněhově bílý dort s vánoční náladou
- Švédské vánoční kouzlo – perníčky Pepparkakor
- Švestkové knedlíky s mákem. Naše tradice slaví úspěch.
- Švestkové koláče patří k tomu nejlepšímu z české kuchyně. Vyzkoušejte švestky v křehkém koláči se skořicí
- Švestky a lískové ořechy. Překvapivé souznění v rustikálním koláči
- Švestky a mák – unikátní české souznění v makových řezech
T
- Tajemný estragon. Vyzkoušejte jeho vůně s jahodami a kozím sýrem v letním salátu
- Tam, kde vám docházejí argumenty… Labužnický ráj jménem ARGUMENT
- Taste Journey si vyzkoušelo novou disciplínu a to šíření v éteru.
- Thajský pikantní salát s plátky hovězího masa
- The Connaught Pub and Kitchen
- TOP OF THE TOWN aneb Nejlepší čínská restaurace v Londýnském China Town
- Topinambur neboli jeruzalémský artyčok
- Tradiční domácí chleba bez hnětení za 15,- korun
- Tradiční japonská polévka miso. Jemný samuraj útočí na vaše chutě!
- Třešně a čokoláda: Nejlepší kombinace pro cookies
- Třešně, pistácie a růžový sirup v křehkém koláči s chladivým jogurtovým krémem
- Třešňové tiramisu neboli cherrymisu
- Třešňový ráj je v Rakousku. Černé třešně v koláči
- Tuřín jako znovuobjevená zelenina. Lahodná proměna v kari
- Tvarohový dort s ostružinami bez mouky
V
- V červeném kari pochopíte kouzlo celého Thajska. Snadno a rychle
- Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy. Rakousko-uherské dědictví přetrvává
- Vánoční bramborový salát s majonézou nebo bez? Nejlepší recept je ten váš
- Vánoční cukroví – slepujte! Linecké koláčky i dortíčky se slaným karamelem
- Vánoční cukroví s orientální příchutí
- Vánoční cukroví se letos převléká do zelené. Se směsí z čaje matcha
- Vánoční cukroví začněte pečením perníčků, potřebují rozležet
- Vánoční krůta – britské královské dědictví
- Vánoční perníčky pečte kdy chcete aneb malá ptačí inspirace
- Vařit v lodičkách? Všechno se dá dělat se stylem a elegancí
- Vaše dokonalé léto s voňavými paprikami plněnými mletým masem a bylinkami
- Ve hře o trůny džemů vyhrává ten rebarborový se zázvorem. Sezóna rebarbory začíná.
- Vegetariánské voňavé kari s máslovou dýní a cizrnou. Prohřeje tělo i duši
- Velikonoční sladké pečení se zajíčky, symbolem křesťanských svátků
- Vepřový guláš s kysaným zelím (Segedínský guláš)
- Vietnamská pho polévka s hovězími plátky
- Vietnamský salát ze zelené papáji s krevetkami. Zářivé barvy, pikantní chutě
- Vločkové sušenky s čokoládou bez mouky
- Voňavá, křupavá rozmarýnová pizza. Doma v troubě i na zahradě na grilu.
- Východočeské slíváky anebo také slíváci. České kynuté buchty se švestkami.
W
Z
- Za Italem do Horoměřic. Znalci míří za Davidem Lagomarsino do UNICO
- Zachraňme šafránové bochánky z Cornwallu, aneb „šafrán nad zlato“!
- Zahřejte se a pochutnejte si. Jedlé kaštany na Vánoce, ale i ve vydatném vývaru s houbami a kapustou
- Zahřejte se vegetariánským chilli. S fazolemi, cizrnou a dýní
- Zapečená řepa s grilovanými nektarinkami a sýrem feta
- Zapékaná červená paprika s čočkou v dárkovém balení
- Zbořte mýty o anglickém jídle a začněte nedělním Sunday Roast
- Zelená čočka jako kaviár chudých. Zdravá, chutná, a na talíři jí to sluší
- Zelené kari s lilkem jako sladký evergreen thajské kuchyně
- Zimní zázrak – anglická rychlená rebarbora
- Zlatá éra barů a perfektní Mahattan koktejly a Negriny – to je Employees Only
- Ztracené vejce s fazolkami a rajčátky