Britská hospoda je dědictví, které nemá obdoby. Všechno začalo tím, že se pro veřejnost (public) začalo prodávat pivo, které se vařilo v každé domácnosti a dost rychle se kazilo. Zpočátku to byl prodej „skrz okno“, za pár chvil se dokonce začaly vyčleňovat místnosti v domě, kde se pivo už cíleně prodávalo. Nový způsob pohostinství přinesli do Británie Římané svými tavernami, a dnes vše končí tím, že tradiční pub (hospůdka) je v každé zapadlé vesničce a na každém rohu ve městech a plní celospolečenskou roli ne podobnou nedělní návštěvě kostela.

Ne, to není rouhání, to je prostě fakt. V současné době prožívá britská hospoda přímo revoluční období. Mnoho klasických pubu zaniká, protože Britové již netouží jen po obyčejné „nálevně“, ale chtějí si dopřát i kvalitní jídlo. Na starých základech vzniká nová tradice tzv. gastropubů, hospod s vynikajícím jídlem, které vlastně zachránily tradiční puby. Tento nový trend se pokusíme zachytit a podělit se o něj. V této rubrice bude psát můj muž Petr, který se britskými puby zaobírá již dlouho a  moc ho to baví.

 

Našli jsme 3 příspěvků v rubrice British Pubs na Taste Journey.


Jump to O, P, T