The Connaught Pub and Kitchen

with Žádné komentáře

Tradiční nedělní Sunday roast je v Británii dokonce i náboženství. Tentokrát jsme se přidali a vychutnali si atmosféru pubu s docela neobvyklým názvem The Connaught Pub and Kitchen. Connaught ( čti kenakt nebo irsky kenacht) je provincie v Irsku a věrni svému názvu zde čepují pivo Guinness  a Guinness extra gold a nabízejí Tullamore Dew, tedy tu až spíše večer k obligátnímu Pub quiz. Přes den příjemná restaurace přátelská rodinám s dětmi. Zde se totiž nikde nekouří!Brighton, East Sussex

I krize někdy pomůže…

Když si vzpomenu na pár pubů v Británii před několika lety, tak některé (nehovořím o těch velmi tradičních, které byly a stále jsou naprosto skvělé!) byly opravdu ne příliš vábné, zakouřené a s průměrným jídlem. Byly sice téměř na každém rohu jako místo setkávání komunity žijící poblíž, ale asi proto, že jich bylo tolik, úroveň nebyla zvláště v okrajových částech měst moc vysoká. Spíše to byly bary, kde se nalévalo pivo a víno a občas i whiskey, gin a vodka.  Nabízely sice nedělní Sunday roast, fish and chips, ale rozdíly mezi nimi bývaly dost markantní. A právě krize vyselektovala ty nejhorší, ty průměrné se velmi zlepšily a z většiny z nich se staly puby s tak výborným jídlem, že směle konkurují restauracím. Některé se označují jako Gastropuby, což je ta nejvyšší třída.

The Connaught znovu a moderně

Tenhle konkrétní pub zachránil pivovar Brakspear z Oxfordshiru, který vaří pivo Oxford Gold a Brakspear Bitter.  Proměně prospěl nejen zmodernizovaný interiér, i když velmi laskavě k tradici britských hospod, ale především jídelníček. Podává se zde domácí, velmi chutné jídlo, pokud je to možné z místních surovin, se zastoupením skoro všeho, co multikulturní Británie žádá: masa, ryby, indický a asijský vliv, italská kuchyně a vegetariánská jídla a dezerty, to vše ale v poměrně dobré souhře. Samozřejmě tradičně vévodí Sunday roast, tedy nedělní oběd, kdy pub zažívá asi nejrušnější část týdne.

A ten právě z The Connaught Pub and Kitchen byl vyhlášen v Brightonu jedním z pěti nejlepších Sunday Roast podle místních novin The Argus,  je vidět že přívlastek Kitchen mají ve svém názvu zcela zásluhou. Čepují se zde,  jak jinak než piva z Oxfordu, ale také Guinness, Becks, Kronenburg a Birra Morretti, dále zde dostanete výběr z tradičních anglických ALE, ( svrchně kvašené pivo z ječného sladu a kvasnic), britských  ciderů a i nealkoholických piv. O výběr vín, je také postaráno, většina jsou vysoce kvalitní z celého světa, tedy novozélandské savignony, kalifornské chardonnay a vybraná italská, francouzská a španělská  klasika. Až budete cestovat podél jižního pobřeží Anglie, nezapomeňte se  zde zastavit!

Kousek k pobřežní promenádě

The Connaught pub sídlí na jedné z příjemných hlavních ulic, která vede z dálnice přímo skrze Hove až k pobřeží, takže se můžete vydat oběma směry a nemůžete minout rozlehlý rohový dům. Vstupte a pak si už jen užívejte!

The Connaught Pub & Kitchen
48 Hove Street
Hove BN3 2DH