Tam, kde vám docházejí argumenty… Labužnický ráj jménem ARGUMENT

with Žádné komentáře

Byla jsem tady několikrát a vždy se sem ráda vracím. Argument je název dnes již vyhlášené restaurace v Dejvicích, známé svojí výbornou kuchyni, kladoucí důraz na čerstvé suroviny, ze kterých se jídla připravují. Ne nadarmo se pyšní mottem: Nejčerstvější restaurace v Dejvicích.

Diplomatická Bubeneč nebyla vybrána náhodou, Argument sem skvěle zapadá

Argument sídlí hned naproti přísně hlídané rezidence amerického ambasadora v Bubenečské ulici. Celá Bubeneč je známou diplomatickou čtvrtí a noblesní restaurace Argument sem skvěle zapadá. Jakmile vejdete, dýchne na vás atmosféra 30. let, v jejichž stylu, s dotykem moderny, je celý interiér zařízen. Přiznávám, že pro mě osobně je tato restaurace i citovou záležitostí. Právě v třicátých letech se v Bubenči nedaleko odtud v soukromém sanatoriu doktora Urbana narodila moje maminka, a tak k této elegantní čtvrti chovám velké sympatie. Ale nejde jen o místo a prostředí, i když mnozí z vás by nečekali vynikající restauraci v jednom z činžovních domů. Naopak, vnitroblok se ukázal jako geniálně vybrané, klidné a přijemné místo pro posezení, zvláště v létě. Tak prosté a přitom úžasně promyšlené, sázka na to, že výborná restaurace přitáhne hosty kvalitou. A to se bez jakýchkoliv pochybností podařilo.

Dnes mnoha recenzemi ověnčená restaurace si nejen drží svoji kvalitu a oblibu, ale stále překvapuje novým sezónním menu.

Česká i francouzská kuchyně boduje

Stálicí kuchyně Argumentu jsou francouzské pokrmy. Chodím si sem užít pravou francouzskou cibulačku s krutony a nepochybuji, že i většina hostů je naladěna na základ kulinářského umění, kterým francouzská kuchyně nepochybně je. Argument je též vyhlášen svými perfektními steaky, které zde umějí náramně. Nově nabízený steak z hovězí loupané plece s omáčkou ze zauzených rajčátek s domácími hranolky je osvěžujícím novým letním pokrmem. Vůbec masa a jejich netradiční zpracování jsou základem nabízeného menu. A česká kuchyně vévodí. Z lahůdek pro letní sezónu si lze dopřát zajímavé úpravy telecího masa, jako je telecí brzlík se šťovíkovým crème fraîche doplněný křupavými vepřovými škvarky, ale mimořádnou lahůdku představuje telecí steak ochucený cuketkovým suflé s lehkým nádechem Itálie v podobě omáčky z bílého vína a oregana.

Ani vepřová masa nezůstávají stranou, podávané selečí kolínko s bramborovými plackami předčí vaše očekávání, stejně jako vepřová panenka v bramborové krustě s omáčkou z medvědího česneku. Selečí kolínko je pak výzvou pro opravdové labužníky! Pro mne však lahůdkovým objevem sezóny zůstává crème brule z kachních jater.

Šéfkuchař František Maděra, mladý vítr v Argumentu

Šéfkuchař František Maděra, který má za sebou zajímavou zahraniční zkušenost, je mužem na svém místě – celé menu má moderní twist a na sestaveném jídleníčku je znát vysoká profesionalita. Zahraniční angažmá tak dostává tuto restauraci mnohem výš, než byste snad očekávali.

Českou nabídku nového menu v moderním pojetí doplňuje lehce zauzený pstruh s okurkovým želé a koprovým krémem. Ani světová kuchyně nezůstane stranou při nabídce tuňáka a choriza.

Až se nasytíte mas a ryb a dostanete chuť na něco sladkého v českém duchu, nemůžete nechat bez povšimnutí tvarohové jahodové knedlíčky s čokoládovou polevou a zakysanou smetanou, které zde místo mouky připravují z bílého toastového chleba. Neobvyklé, avšak výborné!

Nakonec i slavná Magdalena Rettigová věděla, jak připravit nadýchané ovocné knedlíčky s použitím bílého pečiva.

Výběr menu podle vašeho gusta

Jídla jsou nabízena v degustačním menu v ceně 795,- Kč za šest chodů, takže máte možnost dopřát svým chutím neobvyklý zážitek a vybrat a sestavit si vlastní menu. Labužnící vědí své, je to nejlepší forma, jak okusit od každého něco a neváhat nad výběrem, když byste si nejraději dopřáli skoro všechno.

A pokud se v nabídce jaksi ztrácíte, zvolte cokoliv z nového letního menu. Nemůžete chybovat, výběr je prostě noblesní!

Chytrou volbou bylo i napojení na nový Únětický pivovar, který svými nepasterizovanými pivy boduje. A tak se můžete kromě pečlivě vybraných vín v horkých dnech osvěžit unikátním pivem. Točí se zde přesně takové, jaké má být, a chutná jako křen.

V Argumentu panuje neokázalá atmosféra, tak odlišná od podobných podniků v centru Prahy. Takže labužnící, zde nepotřebujete žádný argument ke kvalitě jídla či servisu! Soustřeďte se jen na chvíle, které si tady v Argumentu opravdu užijete!

A i kdybyste chtěli Argumentu, není téměř co vytknout, zkrátka dojdou vám argumenty…

 

Argument Restaurant – Café
Bubenečská 19
160 00 Praha 6
www.argument-restaurant.cz