Eso mezi bary v New Yorku – Lobby bar v ACE hotelu

with Žádné komentáře
Lobby bar v ACE hotelu v blízkosti slavné Flatiron je opravdové eso. Nejen svojí atmosférou a alternativní kancelářskou scénou, ale i skvělou kombinací staré školy s vibrující mladistvým nadšením.

Pokud máte v New Yorku chuť zavítat do nějakého denního baru, zvolíte pravděpodobně hotelový. Říká se, že právě v hotelích najdete ty nejlepší bary, a je to samozřejmě pravda. Tak třeba nejznámější newyorský hotel Central Plaza (ano, všem se vybaví film Sám doma 2) v blízkosti Central parku je proslulý světoznámým Harry’s barem, jehož počátek leží v Benátkách a v němž se s prominenty a společenskou smetánkou včetně Kennedyových a Hemingwayem netrhly dveře. Ne náhodou zde také vynalezli nejlepší drink ze šampaňského – slavné Bellini.

Tak trochu jiný bar

Ten naleznete v New Yorku na Broadway mezi 5. a 6. Avenue a 47. Street, tedy nedaleko slavné budovy Žehličky. Původně poklidnou čtvrť Midtown na Manhattanu nový ACE Hotel smetl jako bouře a nalákal mnoho zajímavých návštěvníků, od hipsterů v úzkých džínách, přes umělce, literáty až po bankéře v elegantních oblecích, aby vstoupili do jeho lobby baru. A nejde jen o hotelové hosty, i ti jsou zde zcela záměrně. Rekrutují se především z kreativních oborů. Prostředí a duch boutique hotelu láká svým retro stylem rock and rollu, bohémským ovzduším a třeba také tím, že v každém hotelovém pokoji najdete gramofon a pár elpíček anebo připravenou gibsonku a stoh notového papíru, kdyby vás políbila múza a vy si ihned potřebovali zaznamenat novou skladbu, právě tu, která vám vydělá milióny.

Vyhlášený lobby bar ACE hotelu nabízí vše – od dlouhých dřevěných stolů po pohodlná houpací křesla, ušáky a semišové pohovky, moderní umění na stěnách. Uvolněné prostředí je podmínkou, neboť se zde kromě popíjení výborných koktejlů provozuje jakási alternativní kancelář. Když jsem vstoupila do lehce potemnělého lobby baru poprvé, bylo mi jasné, že se tu odehrávají bitvy o místo pro laptop, tedy abych byla konkrétnější, pro macbook, neboť svítící nakousnuté jablko v přítmí se zdá být podmínkou vstupu. Hned vás napadne, že právě tento lobby bar je přímo rájem pro byznysmeny a všechny ty kreativní týpky, kteří chtějí dobýt svět: wi-fi zdarma a neomezený výběr drinků s kofeinem. Vibrující, živá a unikátní atmosféra nespočetných dvacátníků a třicátníků, tvořících i využívajících místní kreativní atmosféru. Třeba kousek vedle vás může být Malcom Gladwell, novinář a autor mnoha bestsellerů, který ví nejen o příčině informačních revolucí své – i to je docela pravděpodobné, protože sem chodívá. Není snad nejlepší cesta, jak načerpat inspiraci, pobývat s někým, kdo třeba právě vytvořil úspěšný “start up” a sedí hned vedle vás?

Lobby bar je plný nejen během celého dne, ale až do pozdních nočních hodin. Je to místo společného setkávání a rozhovorů, tvrdé práce, výměny názorů a nápadů a hlavně zábavy, přesto se tak děje nesmírně kultivovaně, spořádaně, ohleduplně. Cítíte, jak tu vše žije a  pečlivě vybraná hudba v pozadí nebrání vašemu hovoru. Specifické prostředí dotváří bar s nabídkou vybraných koktejlů a speciály točených piv a jednoduchým, přesto rafinovaně vybraným celodenním menu.

Usedám k baru a ptám se barmana, jaký koktejl by se dal označit za “signature drink”. Barman vrtí hlavou, ale hned opáčí: Na co máš chuť? Navrhuje Fig Sour a já přijímám. Omamná a osvěžující směs vermutu, ginu, koncentrované šťávy fíků a čerstvého citrónu mě dostala, stejně jako nálada v celém baru. Všechny koktejly jsou moderní variantou té nejlepší klasiky, takže si můžete dát kořeněné dýňové Negroni či podzimní Manhattan, bazalkový zázvorový Collins anebo pikantní verzi tradičního Mezcalu s chipotle koncentrátem. Používaný alkohol, ovocné koncentrované šťávy a džusy jsou zaručeně kvalitní a čerstvé a z těch nejlepších druhů ovoce, na tom si zde zakládají. A když vám začne kručet v břiše, nemusíte hotel opouštět, postarají se o vás dvě výborné restaurace John Dry Oyster bar a The Breslin, ověnčené michelinskými hvězdami kuchaře April Bloomfielda.

Ještě jedna věc se pojí s tímto barem, kvůli které stojí za to sem zajít: Stumptown Coffee Roasters, tedy naprosto dokonalá káva. Unikátní způsobem výběru, pražením, skladováním, přípravou a podáváním. Tuhle výběrovou kávu si můžete dát u baru anebo projít z lobby baru přímo do kavárny Stumptown, ze které je vidět špička Empire State Building v plné kráse. Na šálek kávy byste neměli zapomenout, je pro opravdové fajnšmekry a New York je do ní úplně zblázněný! Dát si kávu “to go” a pak ji usrkávat při tvůrčí činnosti, ať již předstírané či opravdové, v lobby baru, skloněni nad vaším macbookem, to je chvíle, kterou si rozhodně užijete.

Kontakt:

ACE Hotel
20 W 29th St
New York, NY 10001
www.acehotel.com