Den třetí – den dietní

with Žádné komentáře

Dnes to bude těžké, dnes je dietní den, takže mohu přijmout jen 500 kalorií. Nemám žádný plán, co budu jíst, což právě není dobrý start. V dietních dnech bych si měla udělat plán, co budu jíst a dodržet ho!   Dobrou zprávou však je, že po včerejšku, tedy dnu, kdy jsem si dopřávala, je moje váha stejná.  Dieta každý druhý den doporučuje důležité pravidlo:

Každý den se važte ! 

Je to nutné proto, abyste každý den zprůměrovali váhu z dietního a svátečního dne.  Možná, že jste to slyšeli už vícekrát u jiných dietních programů, že si na váhu nemáte stoupat, protože vás to může odradit, když zjistíte, že jste moc nezhubli. Anebo se může stát, že se soustředíte na krátkodobé a pomíjivé úspěchy.  Přesto vážit se denně je při této dietě prospěšné.  Nejenom proto, že výzkum ukázal, že pokud se vážíte denně, jednoduše shodíte víc kil.  Při této dietě je to jednoduché, po dnu hojnosti je jasné, že vaše váha stoupne,  takže například pokud budete mít ráno během dietního dne 65,1 kg  a ráno ve sváteční den 65,9, vaše současná váha je 65,5 kg. Zprůměrujte si váhu z dietního a svátečního dne.

Ráno začínám snídaní, mango, borůvky a jogurt.  Káva s mlékem, již polotučným. Dneska si musím hlídat každou maličkost, protože 500 kalorií lze dosáhnout překvapivě rychle třeba do oběda.

Můj den si nedovedu představit  bez jasmínového čaje, těším se na něj, povzbudí a udržuje pod  kontrolou můj přísun tekutin.

Okolo jedné hodiny obědvám.  Mám připravenou topiamburovou polévku z poslední úrody. Recept je zde. Je málo kalorická, sytá a neobsahuje žádnou mouku. Samozřejmě bez pečiva. Celkem 70 kalorií.

Ovšem odpoledne přichází velké nástrahy. Je krásně teplo a slunečno, dostávám pozvání na pivo. Vím, že i v době dietního dne je dovoleno konzumovat alkohol, nicméně je lépe se mu vyhnout z jednoho prostého důvodu – je velmi kalorický. Takže to malé pivo znamená asi 130 kalorií, to je jako svačinka.

Také velkým nebezpečím je, že po pivě se můžete dostat do situace, kdy se více uvolníte a s tím i vaše odhodlání.  Stalo se to i mně, právě po tom pivu, ( dodávám, že malém), objednáváme si  „ super zdravý salát“, jak je vznešeně pojmenován v jídelníčku. Jde však  jen o špenátové lístky barevný salát a pečenou dýni s kousky měkkého sýra piniovými oříšky a trochou  čočky. Dresink –  balzamikový ocet.  Kolik salát má kalorií nevím, ale je mi jasné, že i s pivem,  překračuji (sice ne o mnoho), ale přesto limit 500 kalorií. Salát je obrovský, dělíme se, ale nakonec není ani moc dobrý, takže naštěstí jsem ho tolik nesnědla.  Jíst v dietních dnech v restauraci je vždy riskantní!

Večer ještě malá oslava, kousek čerstvého ananasu a sklenka sektu.  Ach jo, tak teď už je to určitě dalších 90 kalorií!

Porušení diety – není to konec světa!

Typické porušení diety, co teď?  Buďme k sobě upřímní, ano může se to klidně stát.  Ale pochopila jsem, že si nemusím z toho asi dělat těžkou hlavu.  Pokud to nebude často, na výsledku se to neprojeví. Takto situaci hodnotí  autorka diety a jí  vedený výzkum.  Dává všem v této situaci jednu radu:  Důležitá je však jedna věc – pokud někdy „ vykolejíte“,  zaměřte se na další dietní den a dodržte ho.  Takže hlavně si nenadávejte, nemějte pocit viny, jen ubližujete sami sobě.  Uvolněte se a nedělejte si hlavu z chvilkového selhání.   Důležité je vědět, že se postupuje podle vědecky ověřené metody hubnutí, takže nebudu to brát jako pokyn k přejídání se , ale vydržím v dalším dietním dnu, protože hned další den si budu moci dát co budu chtít. Vydržte se mnou!

Co je špatně: Neměla jsem plán, příště knihu Dieta každý druhý den do ruky a nekompromisně jídlo připravit podle uvedených receptů

Závěrem: Alkohol přidává kalorie, lépe příště třeba nealkoholické pivo

Výsledek ráno: Váha stále stejná!  I přes porušení dobré!

Deník diety