Den pátý – den dietní

with Žádné komentáře

Jsem lehce znepokojena přírůstkem váhy z předešlého dne, kdy jsem si mohla vše dopřát. Navíc mám sice jen 30 deka,  ale i tak! Nebudu zastírat, jsem trochu zklamaná, bláhově jsem si myslela, že váha půjde dolů trvale.  Když váha po svátečním jde nahoru, nelekejte se, zvýšení hmotnosti je jen mýtus, špatný pocit, stav mysli, protože je nutné si váhu zprůměrovat za dva předchozí dny, (sečíst váhu a dělit dvěma) a hned víte, kolik vážíte! Nakonec to se mnou není tak špatné, utěšuji se. Hlavně se nenechat odradit a jít dál! Také mě to více donutí hlídat si, co v den dietní jím a striktně dodržet 500 kalorií.

Pokud je to jen 500 kalorií, tak to lze dodržet snadno!

Mám také dnes naplánováno, co přesně budu jíst. Vybírám dva recepty z knihy Dieta každý druhý den, jedno hlavní jídlo Plněná pečená brambora se a jednu svačinku Rajčatový salát s paprikou a mozzarellou. Je to nejjednodušší způsob jak dodržet limit 500 kalorií, nemyslet na to, co mám jíst a co ne, nevyloupit ledničku a nepropadat neočekávaným návalům hladu.

salat_s_mozzarellou

Ráno snídám jogurt s ovocem, ale jen opravdu malou misku.  Bez snídaně jednoduše nemohu fungovat a bez ranní kávy také ne. Vím ale, že si svačinku dám jen poloviční porci, protože snídani, která má určitě 50 kalorií musím jednoduše odečíst.

Snídaně mně dovolí být bez jídla a nějakého uždibování až do pozdního poledne, takže svačinku si rezervuji až na večer, kdy situace může být kritická. K obědu si dávám lahůdku, plněnou pečenou bramboru se šunkou a nízkotučným tvarohem. S takto připraveným obědem si vůbec nepřipadáte  jako na dietě. Vyzkoušejte recept, je to snadné a rychlé!

Plněná pečená brambora

1 velká brambora
2 polévkové lžíce nízkotučného ochuceného krémového sýra, tvarohu nebo dipu (může být s česnekem, cibulí, pažitkou a zakysanou smetanou)
čerstvě namletý pepř
75 g vařené libové šunky
150 g  čerstvé brokolice (může být i mražená)

pecena_brambora

Očistěte a omyjte bramboru, propíchejte vidličkou a dejte ji do mikrovlnné trouby, dokud nezměkne. Většinou je to 6 minut, otáčejte. Uvařenou bramboru rozkrojte křížem, a pokud máte rádi více opečenou kůrku, nechte ještě chvilku v troubě upéct. Vydlabejte asi dvě třetiny vnitřku a smíchejte s dipem a pepřem a směs pak vraťte do brambory. Naaranžujte navrch šunku, můžete ji i předem ohřát.  Brokolici dejte jen asi na dvě minuty do vařící vody a nechte okapat a pak ozdobte vršek brambory.

Budete jíst královsky a navíc v limitu 400 kalorií!  

K svačince si připravte zcela jednoduchý rajčatový salát s paprikou a mozzarellou a můžete si ho dát třeba o půlnoci.  Dieta každý druhý den vám dovolí jíst kdykoliv v průběhu dne.

Rajčata, mozzarella  a paprika:

půlka rajčete nebo stejné množství cherry rajčátek
půlka žluté papriky
30 g mozzarelly

Vše nakrájejte a smíchejte. Přidejte lžičku olivového oleje s citrónovou šťávu a ozdobte bazalkou.

 

Co je dobré vědět: Přes den pijte! Nejlépe čaj, kávu nebo jen vodu. Pokud budete mít velký hlad, dejte si žvýkačku bez cukru! Pomůže vám.

Výsledek ráno: 70 deka dole! Povzbudivé! Také se o to zasloužil můj včerejší běh, takže choďte, běhejte, hýbejte se! A vydržte. Držím všem palce!

Deník diety