Den třináctý – den dietní

with Žádné komentáře

Střídavý půst jako nejoptimálnější cesta k hubnutí

Možná si stejně jako já kladete otázku, proč máte v dietní den stanoven právě limit 500 kalorií. Už víme, že tato Dieta každý druhý den je založena na přísně vědeckém desetiletém výzkumu, a  odpověď autorky této knihy je jasná:  25% běžného energetického příjmu je  nejlépe osvědčený energetický příjem během půstového dne.

Právě při dodání 25% běžného energetického příjmu stovky dobrovolníků dosahovaly největšího úbytku na váze a zároveň ztratily nejméně svalové hmoty. Limit 25% kalorií je pro střídavou dietu tou nejúčinnější hodnotou, vědecky ověřený limit, který funguje. A pokud za den běžně přijmete 2000 kalorií pak 25% je právě oněch 500 kalorií.

foto_den_13

Salát s tuňákem po francouzsku

Dietní den v restauraci? Připravte se na minové pole!

Dneska však se svým limitem budu mít problém. Vím, že budu na cestách a nezbytnou součástí  odpočinkových cest je i práce pro můj web tastejourney.cz, to znamená hledat báječné pochoutky, okusit něco z pamlsků z ulice ( street food)  a určitě návštěva nějaké zajímavé restaurace.

Podle Diety každý druhý den se doporučuje,  že pokud v den dietní budete jíst v restauraci, abyste si prošli jídelní lístek předem a vybrali si jídlo do limitu 500 nebo i méně kalorií.  Já však nevím ani kam nakonec půjdeme jíst. Ráda se nechám unést atmosférou místa, dám na první dojem a naslouchám svému citu pro výběr toho správného podniku, který mě, jak doufám, bude inspirovat.

A tak jíst v dietní den v restauraci to trochu připomíná opatrné kličkování minovým polem, kde miny představují kalorie , jež mohou zničit mé veškeré úsilí!

Vím, že představovat si, že u nás bude nějaká restaurace, kde v jídelním lístku je současně u nabízených jídel uvedená kalorická hodnota, je asi těžká budoucnost, nicméně třeba ve Spojených Státech se tak děje již docela často. Každopádně pokud budete kalorickou hodnotu odhadovat, je velmi pravděpodobné je, že se netrefíte. Závěr je tedy jasný: v dietních dnech raději restaurace vynechejte a zajděte raději do McDonaldu!

V dietních dnech jíst v McDonaldu? Zbláznili jste se?

Ano, tedy ano jíst tam můžete, ne, tedy nezbláznili jsme se, takže nakonec proč ne! Možná vás to hodně překvapí, ale tento řetězec rychlého občerstvení  tvrdí, že má v nabídce více než 80% jídel pod 400 kalorií! To se přece pro Dietu každý druhý den výborně hodí! Třeba cheeseburger 295 kalorií, 6 kuřecích kousků 250 kalorií a třeba salát s kuřecím masem bez dresinku 190 kalorií! Není to úžasné? Takže pokud chcete v dietních dnech jíst v McDonaldu, tak můžete. Jen si předem ověřte ještě jednou skutečnou kalorickou hodnotu vybraného jídla a pozor na nápoje… XXL Coca Cola nebo i džus mohou mít stejně kalorií nebo i více než  vysněné jídlo, které jste si v McDonaldu nebo i v jiném fast foodu vybrali!

Místo McDonaldu tentokrát Bon Apetit Paris!

I když přiznávám, že do McDonaldu také chodím, sice asi jen jednou za čtvrt roku, tentokrát si zvolím  restauraci s romantickým výhledem na Eifelovku. Neměla jsem jídelníček předem, ale vím, že francouzská kuchyně je výborná. Volím lehký salát s tuňákem, s haricot fazolkami a čerstvými salátovými lístky, ředkvičkou a kapiemi, sklenku růžového vína a výborný pečený chléb.

Tentokrát mi prominete, zavřela jsem oči, nepočítala kalorie a užívala si nádherného letního večera .

Zítra slibuju mému fitbit příteli, že se bude divit nad mojí sportovní aktivitou a nebude stačit vybírat rozchechtané emotikonky.

Nakonec řekněte, není tato dieta báječná? Tak se do ní pusťte!   Kniha Dieta každý druhý den je právě v prodeji. Přímé objednávky za zvýhodněnou cenu na www.nakladatelstvimillennium.cz.

Deník diety