Den devátý – den dietní

with Žádné komentáře

Možná se budete smát, když teď prohlásím, že se na dietní den těším! Víte proč se tak těším? Jednoduše proto, že smažu všechny „ hříchy“ dne předešlého, kdy jsem si mohla dopřát vše, co jsem chtěla a možná i něco navíc.  Ano i den sváteční je součástí této Diety každý druhý den a hřích jíst ve sváteční den není hříchem. To je třeba zdůraznit, takže žádné pocity viny…

Po více než týdnu hlad necítím!

Poznávám, že se cosi  se mnou děje a mění. Takový pocit mám zejména ráno, kdy začínám dietní den a jsem plná energie a odhodlání pokračovat dál a vydržet až do své vytoužené váhy. Samozřejmě se vám může stát, zvláště když přijde odpolední krize, a že občas přicházejí je jasné, ale kniha Dieta každý druhý den má spoustu rad, které vám v těchto obtížných chvílích pomohou.  U mě však už došlo ke změně, kterou Dieta každý druhý den deklarovala – po týdnu nebo dvou se pocit hladu přestane dostavovat.  Tahle velká změna nastala právě v 9. dni držení této diety a tím přiznávám, že první dny jsem v dietních dnech měla hlad, dokonce dost velký.  Najednou však hlad ustupuje.  Pocit hladu se po více než týdnu dodržování této střídavé diety přestal dostavovat.  Začínám věřit všem studiím a průzkumům, které této dietě předcházely. Vím, že jednodenní částečný půst už pro mě není tak těžký a určitě nebude ani pro vás, hlad ustupuje a po hlavně po dietním dnu následuje den dietního „ volna“.

den_devaty

Stále pravidelně cvičte a jezte bílkoviny, bojují za vás!

Začínám ráno během. Ve dnech dietních jsem se již naučila, že je lépe nesnídat (anebo si snídani posunout na pozdější dobu), maximálně si dát čaj, kávu nebo jen horkou vodu s citrónem nebo čerstvou mátou. Při pěkném počasí jde všechno snáz a tak je to i s během. Je znát, že uběhnu delší trasu, nejsem tolik unavená a hlavně mám už dvě kila méně a to už je znát!  Po cvičení, zvláště aerobním, se váš organismus nastaví na režim ještě dalšího spalování, takže jídlo těsně po cvičení ani  mít nemusíte.  Asi po hodině si dávám jogurt, tentokrát bez čerstvého ovoce, objevila vynikající bio jogurt s brusinkami ( Hollandia selský jogurt) a ten ovoce již obsahuje.  Doporučuji! Má vynikající chuť, neobsahuje žádné škroby ani jiné náhražky, je lahodný a osvěžující, nemá nakyslou chuť, která může někoho odrazovat. Kontroluji kalorie a podle odlišností ochucení má jogurt okolo 120 kalorií. Je to relativně dost, ale podle doktorky Varadyové, která vymyslela a hlavně vědecky prověřila tuto dietu vím, že bílkoviny jsou důležité a bojují za vás!  Proč? Jednoduše proto, že jsou mocnou zbraní proti hladu. Budete se cítit plnější, pomohou vám ovládnout chuť k jídlu a přinášejí pocit sytosti.  Bílkoviny jsou vaším nejlepším pomocníkem při hubnutí! Vydržím až do pozdního odpoledne, jen za pomocí jasmínového čaje, určitě pookřejete, jakmile se napijete.

Pokud nemáte čas, kupte si dobré jídlo a kontrolujte celkový příjem kalorií

Dnes vynechávám recepty z knihy, vytvářím si svůj vlastní. Mám chuť na něco lehkého a pikantního, takže volím salát z různých druhů fazolí s exotickým dresinkem a k tomu si dávám hnědé žampiony s kmínem.  Pokud by někomu nestačila tato téměř vegetariánská strava, přidejte si k houbám vajíčko. Limit do 400 kalorií zaručen.  Vše si hezky  naaranžuji na talíř, abych měla pocit, že jím královsky!  A přiznávám, že fazolový salát je kupovaný, ( Marks and Spencer) a má jen 85 kalorií. Houby si připravíte velmi snadno: omyjte a nakrájejte žampiony na plátky. Na malém množství másla žampiony orestujte, přidejte trochu více kmínu než obvykle a jakmile houby pustí vodu chvilku poduste. Stačí pár minut, není třeba více. Posolte, přidejte čerstvou bazalku a podávejte. Pokud máte chuť na vajíčko, klidně přidejte a zamíchejte. Vše je rychle hotovo. Houby obsahují hodně vody a trochu másla je velmi nepatrný přísun kalorií, takže se neobávejte, limit 500 kalorií zatím není překročen. Vím však, že do večera si už nic nedám.  A není ani třeba, houby vás dokonale zasytí.  Určitě to vydržíte.  Brzy však zjistíte, že dietní dny se dají bez problémů vydržet a i během nich si můžete i pochutnat.

Výsledek ráno: 30 deka dole.  Vyzkoušejte i vy! Kniha Dieta každý druhý den už na vás čeká na pultech!

Deník diety