Den osmý – den sváteční

with Žádné komentáře

Ve dnech svátečních využijte odpočinku od striktního limitu 500 kalorií a dejte si, co máte rádi. Trochu se odměňte za svoji disciplínu a ukázněnost. Při této dietě je dovoleno jíst vše, takže aby vaše strava byla správně vyvážená, dejte si třeba nějakou lahůdku, po které vaše tělo a chutě touží.  A pokud tuto střídavou dietu držíte, víte, že po každém dnu dietním následuje den sváteční, kdy můžete jíst cokoliv a v jakémkoliv množství. Ano i tento sváteční den je součástí diety, ačkoliv se vám to může zdát neskutečné! Ale je to tak!

Dieta bez hladovění – děkujme  hormonům!

Možná jste také postřehli, že pokud dodržujete tento  střídavý půst řádně, tak se váš žaludek  jakoby zmenšil? Pokud máte tenhle pocit, tak je to úplně správně. Doktorka Varadyová  ve své knize hovoří o dalším výzkumu, který bude právě zaměřen na otázku, zda zmenšení žaludku v době dietních dnů stojí za velkým úspěchem této diety, tedy i stavu, že ve dnech svátečních se prostě nepřejíte.

Dalším převratným objevem prováděného výzkumu je také fakt, že při půstu dojde k resetu hormonů, které dávají signál hladu a plnosti a v konečném důsledku regulují náš způsob jak jíme.  Víme, že jedním z důvodů je, že nestrádáte, takže nejíte, jako by byl konec světa,  a proto při této dietě neexistují tendence k přejídání. Nejste naštvaní, hladoví a zoufalí, protože víte, že vaše oblíbená jídla si můžete dát každý druhý den. Tato dieta je jednoduše vynikající způsob jak bezpečně a spolehlivě snižovat svoji váhu.  A pokud se vám zdá, že nehubnete příliš rychle, vězte, že pomalé hubnutí je vždy lepší, ale pokud stále nejste spokojeni, prostě začněte víc cvičit a kalorie půjdou dolů rychle. A to velmi rychle, neboť je prokázáno, že lidé, kteří spojili střídavou dietu s cvičením zhubli dvakrát tolik než ti, co necvičili!   

Střídavá dieta a cvičení? Společně dokážou zázraky

Dnes ráno začínám během, tedy úplně opačně než v jiné dny, kdy běhám večer. Já vím, je to těžší, musíte dříve vstát, ale odměnou vám bude báječný pocit na těle i duchu, který vám vydrží celý den. A díky cvičení budete mít pevnější vůli a budete se méně přejídat.  Cvičení je nutné také proto, abyste si zachovali co největší množství svalové hmoty. Dieta spojená s cvičením podle průzkumů  dr. Varadyové vedla k nárůstu svalové hmoty, která dále spaluje energii, tudíž  o svaly nepřijdete a  zhubnete jen tuk!  A cvičit můžete i během dietních dnů. Autorka knihy také zkoumala, zda je lepší cvičit ráno nebo večer, kdy má člověk nejmenší hlad a nejvíce energie.  Je to důležité vědět zejména proto, že nechtěla, aby lidé byli po cvičení tak vyhladovělí, že by dietu nevydrželi a překročili by kalorický limit.  Závěry a doporučení jejího zkoumání jsou následující:

  • Cvičit ráno, a to hned po probuzení a dát si potom svačinu
  • Nebo cvičit těsně před obědem, pokud máte hlavní jídlo jako oběd
  • Cvičit těsně před večeří, pokud máte jako hlavní jídlo večeři

Takto budete v dietních dnech cvičit s minimálním rizikem, že dojde k přejídání se v dietních dnech. Pokud chcete vytěžit z diety opravdu maximum spojte ji s pravidelným cvičením!

Další tipy a návody jak cvičit pravidelně, protože v tom je asi u většiny z nás zakopán pes, přináší kniha doktorky Kristy Varadyové Dieta každý druhý den, která bude na pultech knihkupectví už za pár dní!

Deník diety