Den druhý: Sváteční den

with Žádné komentáře

Dnes je podle Diety každý druhý den (budu někdy pro zjednodušení používat termín „střídavá dieta“) den, kdy si prakticky můžete dopřát cokoliv, takže den sváteční , a tak zapomeňte na včerejší strádání a dopřejte si své oblíbené jídlo! A jestli se obáváte, že se přejíte, tedy sníte daleko více než je váš normální denní příjem, zůstaňte v klidu. Nic takového se nestane.

Podle Kristy Varadyové  průzkum na dobrovolnících ukázal, že druhý den diety,  kdy můžete jíst  co chcete a kolik chcete sníte pouze maximálně 110% své denní dávky  jako kdybyste dietu vůbec nedrželi. Víte proč? Protože jste nestrádali! Když dodržujete střídavou dietu víte, že si můžete dát svá oblíbená jídla ( v jakémkoliv množství )  každý druhý den.

Jsem povzbuzena úbytkem jednoho kilogramu, čeká mě však dlouhá cesta, a tak se nechci nechat unést pomyšlením, že vše půjde tak snadno. Určitě nepůjde. Angličané říkají: „ No pain, no gain“, což by se dalo volně přeložit „ Bez práce nejsou koláče“, takže je s tím třeba počítat.

Dnes můžu jíst královsky, ale z nějakého zvláštního důvodu se držím zpátky a neměním svůj režim. Ráno snídaně , opět ovoce, borůvky a jahody, bílý jogurt, granola. Po včerejším  hladovém dnu, označovaném jako den dietní,  jsem se ráno na snídani moc těšila a velmi jsem si ji vychutnala. Samozřejmě káva s mlékem. A pak opět rušný den, není moc příležitostí  přemýšlet o jídle, což je dobře. Neměla jsem čas ani na malou svačinku, objevila jsem však sáček se sušeným tropickým ovocem, výborné na zahnání menšího hladu. Ale opatrně, měla jsem sice asi jen ¼ sáčku, když jsem se však podívala na energetickou hodnotu: 450 kcal, (!), což je hodně. Nevadí, dnes sice nejsem limitována 500 kcal, i tak si najednou dávám pozor co jím abych věděla co jíst a nejíst v den dietné.  Okolo půl druhé lehký oběd, zelený chřest,  míchaný salát s trochou humusu, guacamole ( výborná pomazánka z avokáda s chilli papričkou)  a  2 vařená  velikonoční  vajíčka.  Vysloveně si pochutnávám, jen doplňuji  vietnamskou omáčkou nuc cham, asi bych mohla být vegetarián. Výborné jarní jídlo.  Pokud nevíte jak omáčku připravit, podívejte se na lidovky.cz nebo na recept na těchto stránkách. K pití po obědě káva, během dne jasmínový čaj.

Odpoledne je docela kritické, mám vysloveně chuť na něco sladkého, neodolám a dávám si kousek zapečeného mazance s jablky, rozinkami  a smetanou s vejci.  Ano, dnes mohu jíst co chci.  Odpoledne příjemná procházka venku, alespoň nějaký pohyb.  Pak ještě dojídám trochu špaget s čerstvou rajčatovou omáčkou, nemohu si pomoct, moje oblíbené jídlo.  A už vím, chyba! Zásadně nedojídat po dětech a poznámky o hladovějících dětech ve světě také pominout. Tentokrát to byly zbytečné kalorie navíc. Tak takhle ne, to je přesně špatné myšlení, kterého se musím zbavit: žádné výčitky, dnes si mohu dopřát i své oblíbené těstoviny!

Předvečerní běh 30 minut venku. Cítím únavu ze včerejška, večer společenská návštěva, kousek sýra a sklenka výborného červeného vína. Ano , při této dietě si můžete dopřát i sklenku svého oblíbeného vína.  Nemyslím, že bych se nějak moc najedla, ale upřímně už se těším na zítřejší denní půst!

Mám ještě jeden problém, myslím si, že zítra na váhu nebudu stoupat bez obav, dokonce se obávám  zklamání. Ale takhle to má asi být, není možné, abych zítra měla méně, když jsem docela dost jedla.

Pokud zkoušíte se mnou? Vydržte! Tahle dieta opravdu funguje!

Výsledek ráno:  Stejná váha jako včera!  Zatím dobrý!

Deník diety