Den šestý – den sváteční

with Žádné komentáře

Jsem potěšena úbytkem váhy a dnes je dne sváteční a já si mohu dopřát cokoliv. Těším se na tříhodinovou lekci jógy, takže připravuji všem vydatnou snídani, vajíčka, šunku, fazole v rajčatové omáčce, ovoce a jogurt a já sama si dávám jen malinko, jako vrabec. Před jógou se moc jíst nemá.

treska

Tři hodiny cvičení v mírném tempu, jen kdyby asi 75 letému pánovi vedle mě nešel stoj na hlavě tak neuvěřitelně dobře! Asi je nějaký gymnasta nebo dlouholetý jogín…Lekce je u konce, následuje až příliš zdravě alternativní oběd, který odmítám a spěchám domů.  Slíbili jsme si, že půjdeme společně do pěkné vesnické hospůdky a vím, že si bez výčitek mohu dát cokoliv. Restaurace je skvělá, má pulsující atmosféru, která nás nadchne. Dáváme si výbornou rybu s vajíčkem, brokolicí a mandlemi a sklenku točeného plzeňského prazdroje a dokonce i zmrzlinu, já raději jen sorbet a dokonce 3 kopečky, (bohužel jeden nedávají), jako sladkou tečku.  Nemám pocit, že bych se moc přejedla, a užívám si každý okamžik příjemného posezení.

Také jsem si připomněla, že si musím na zítřek promyslet, co si připravím v dietní den. Dnes jsem si potvrdila, jak bílkoviny jsou mocnou zbraní proti hladu. Snídaně převážně hodnotné bílkoviny (vajíčko, šunka i fazole) a pozdní oběd další bílkoviny(ryba, vajíčko), to vše je jakýmsi podpůrným nástrojem hubnutí.  Jednoduše bílkoviny pomáhají ovládat chuť k jídlu a přinášejí pocit sytosti. A tak i když jíme častěji v menších dávkách, nesnižuje se náš pocit hladu, ten zahání právě bílkoviny. Takže pokud se chcete cítit najezení a úspěšně přemoci hlad, bílkoviny vám v tom určitě pomohou. Určitě je lepší než si dát müsli tyčinky raději zvolit celozrnný plátek chleba s avokádem.

Další zásadou Diety každý druhý den je, že nemáte šetřit tukem! Co to vlastně znamená?   Jednoduše autorka Diety Každý druhý den, doktorka Varadyová  doporučuje, abyste i během dietních dnů jedli jídla s vysokým obsahem tuků. Zní to bláhově až je skoro nemožné tomu uvěřit? Dokonce to vypadá, že v knize o dietě takové prohlášení zní něco jako kacířství, ale výzkum a jeho výsledky jsou nezpochybnitelné! Výzkum nade vší pochybnost prokázal, že v rámci Diety každý druhý den je to ta nejlepší strategie.  Na základě dlouhodobých výzkumů bylo prokázáno, že lidé ve skupině, která jedla jídla s vyšším obsahem tuků ve stravě (45% tuků, 15% bílkovin, 40% sacharidů) měli úbytek na váze větší než v případě druhé skupiny. Výzkum totiž také potvrdil, že lidé v druhé skupině, kde v jídelníčku byla zastoupena více nízkotučná jídla podváděli téměř dvakrát častěji než ti, kteří dostávali pokrmy s vysokým obsahem tuků.

Takže se nebojte a dopřávejte si i během dietních i svátečních dnů jídla s vysokým obsahem tuků! Jsou chutná a více vás uspokojí!  Samozřejmě jde o tuky zdravé, které mají zdravotní přínos pro váš organismus, tedy tuky z ryb, zdravých olejů jako je například olivový olej a z ořechů. Nasycené tuky nejsou příčinou srdečných chorob a navíc nasycené tuky vám nijak neublíží a výhledově úbytek váhy podle této Diety každý druhý den pomůže vašemu tělu vzdorovat všem srdečním chorobám.

Pokrmy s vysokým obsahem tuků jsou zdravé a je čas na to, abychom se jich přestali bát – jsou totiž jedním z příjemných prvků Diety každý druhý den.

Dnes jsem si to opravdu užila a těším se na zítřejší postavení na váhu. Snad to nebude nějaké nemilé překvapení!

Výsledek ráno: Váha stejná jako včera – takže skvělé! I po mém labužnictví v restauraci!

Deník diety